είναι υπαρκτό το ελληνικό χρέος; πως θα βγούμε από την κρίση;

 H Cosmopolis δίνει την ευκαιρεία σε αρθρογράφους, νέους πολιτικού;, απλούς πολίτες να  εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Τα κείμενα παρουσιάζονται αυτούσια και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις απόψεις της Cosmopolis

από τον Δρ  Αναστάσιο Κουτσούκο

Έτος  2011. Από την «Εθνική μελαγχολία στην Εθνική υπερηφάνεια»!
Έτος 2011. Χρονιά «δημιουργίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και ενότητας»,  Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.
Έτος 2011. «Ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων και  πάταξη αδικημάτων για κοινωνική συνοχή»,  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας. 
Έτος 2011. Το τέλος της «αθωότητας»,  η αρχή της  « Νέας Εθνικής Αντίστασης» και της  «ψυχικής ανάτασης».  Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε!
Ὦ παῖδες Ἑλλήνων, ἴτε, ἐλευθεροῦτε πατρίδ᾿ ἐλευθεροῦτε δέ παῖδας, γυναἰκας, θεῶν τε πατρώων ἔδη, θῆκας τε προγόνων· νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών. Παιᾶν Σαλαμινομάχων (Αἰσχύλου, Πέρσαι)


Η σταγόνα που «θα ξεχειλίσει το ποτήρι»,  ήδη σχηματίζεται! Οι νέοι διανοούμενοι θα οδηγήσουν τους πολίτες στην τελική νίκη! Βρισκόμαστε μπροστά στο ‘απρόοπτο και ανεξέλεγκτο’.  Όλα είναι πιθανά και τα απίθανα πιο πιθανά!
Χρονιά «δημιουργίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και ενότητας», χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου το 2011, στο μήνυμά του για την έλευση του νέου έτους, δηλώνοντας παράλληλα αισιόδοξοςς για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Παράλληλα, δήλωσε κατηγορηματικά ότι το νέο έτος δεν κρύβει νέα βάρη και θυσίες, αλλά διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία.
«Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι»! Λαϊκή ρήση. «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα»!
Οι ευρωπαίοι και αμερικανοί μας οφείλουν συνολικά 1.500 δις Ευρώ, για την βοήθεια που δώσαμε σε πρώην κομουνιστές σε μουσουλμάνους και άλλους κατατρεγμένους και για τις αποζημιώσεις του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.! Η Κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει την πλήρη αποζημίωση της Ελλάδας!
Να αρχίσουν οι «χοροί»…! Μην δειλιάζετε! Μην υποχωρείτε! Διασκεδάστε,  βγείτε έξω, χαμογελάστε! Δεν υπάρχει καμιά πραγματική οικονομική κρίση. Είναι ένα κατασκεύασμα! Δεν υπάρχει καμιά πραγματική οικονομική κρίση. Είναι ένα κατασκεύασμα των ντόπιων και ξένων «υπερκομματικών απατεώνων» και διεθνών κερδοσκόπων τύπου Ρουμπινί.!
« Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»!  Δεν υπάρχει πραγματική πτώχευση. Όλα είναι ένα στημένο σχέδιο ψυχικής «καθήλωσης» των πολιτών, από τους μιζαδόρους του ΔΝΤ,  για να δεχτούν μετά οι πολίτες αγόγγυστα την «σκλαβοποίησή τους»!  Όσοι «οίκοι αξιολόγησης και αρπαγής» θέλουν να κάνουν την Ελλάδα Αργεντινή θα αποτύχουν!  Οι οίκοι αυτοί «οικονομικής αξιολόγησης – ανοχής» επίτηδες κάνουν αρνητικές εκθέσεις, για να προκαλέσουν την οικονομική κρίση πάνω στην οποία οι δικοί τους διεθνείς κερδοσκόποι θα βυσσοδομήσουν σε βάρος Κρατών και λαών!!
Έλληνες, αν σας δουν αγέρωχους και χαρούμενους, όπως ήταν οι Αρχαίοι μας πρόγονοι προ του κινδύνου,  θα υποχωρήσουν οι διεθνείς ψευτο-οικονομολόγοι τύπου κ. Ρουμπινί και η «μιζοπαρέα» τους!
Στην Ελλάδα χρωστάνε όλοι! Πρώτον γιατί εμείς δώσαμε τον Πολιτισμό και τα φώτα στην οικουμένη. Έπειτα στον Μαραθώνα και στην Σαλαμίνα σταμάτησε η επέλαση της Ανατολής που θα είχε σκεπάσει τα πάντα. Ο Μεγαλέξανδρος εκπολίτισε την Ανατολή. Το Βυζάντιο έδωσε νέα θέση στον πολιτισμό στα Βαλκάνια. Τα νοητά σύνορα τα Ελλάδας εκτείνονται από την Κίνα, ως τον Δούναβη και το Γιβραλτάρ. Όλος ο σύγχρονος Πολιτισμός έχει Ελληνικές ρίζες!
Στην Ελλάδα χρεωστάνε ακόμα: α) Οι Γερμανοί τις πολεμικές αποζημιώσεις και την κλοπή του χρυσού από την Ελλάδα συνολικά 600 δις ευρώ (με τους τόκους), β) Όλοι οι Ευρωπαίο και αμερικανοί που αφού γκρέμισαν τον  «λεγόμενο κομουνισμό», άφησαν στην τύχη τους, τους πολίτες των πρώην κομουνιστικών χωρών και μόνο η Ελλάδα τους περιέθαλψε (5 εκατομμύρια κόσμο κατ’έτος)  με το υστέρημά της και χωρίς βοήθεια από κανέναν, συνολικά 500 δις Ευρώ!, γ) Όλη η Ευρωπαϊκή οικογένεια και τα Ηνωμένα Έθνη για την ανθρωπιστική βοήθεια που δίνει η Ελλάδα σε πολίτες Αφρικής Ασίας, Μουσουλμανικές χώρες, που ζουν εντός των συνόρων της και απολαμβάνουν ασυλίας (όταν σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες τους διώχνουν) συνολικά 400 δις Ευρώ! Επομένως στην σύγχρονη ιστορία οφείλουν Ευρωπαίοι, Αμερικανοί και ο ΟΗΕ συνολικά 1.500 δις ευρώ!
Σόλων: Υποθήκη προς Αθηναίους:
«ἡμετέρη δὲ πόλις κατὰ μὲν Διὸς οὔποτ᾽ ὀλεῖται
αἶσαν καὶ μακάρων Θεῶν φρέντας ἀθανάτων:
τοίη γὰρ μεγάθυμος ἐπίσκοπος ὁβριμοπάτρη
Παλλὰς Ἀθηναίη χεῖρας ὕπερθεν ἔχει:
αὐτοὶ δὲ φθείρειν μεγάλην πόλιν ἀφραδίησιν
ἀστοί βούλονται χρήμασι πειθόμενοι,
δήμου θ᾽ ἡγεμόνων ἄδικος νόος οἷσιν ἑτοῖμον
ὕβριος ἐκ μεγάλης ἄλγεα πολλὰ παθεῖν»..
Σόλων: Υποθήκη προς Αθηναίους
«Η Πόλη μας, η Αθήνα, ποτέ δεν θα χαθεί σύμφωνα με τη θέληση και τη διάθεση του Δία και των μακάριων αθανάτων Θεών. Γιατί μια τόσο μεγαλόψυχη προστάτιδα, κόρη πατέρα ισχυρού, η Παλλάδα Αθηνά, έχει τα χέρια της απλωμένα πάω από την πόλη. Αλλά μόνοι τους οι πολίτες θέλουν να καταστρέφουν τη μεγάλη πόλη με τις απερισκεψίες τους, παρασυρόμενοι από φιλοχρηματία,και ο άδικος νους των αρχόντων του λαού. Είναι επόμενο γι’ αυτούς εξαιτίας της μεγάλης αλαζονείας να πάθουν πολλά κακά».
 «Λεφτά υπάρχουν», αλλά τα έχουν οι 10 τραπεζίτες και 10 ολιγάρχες – εφοπλιστές. Καμιά λύπηση στους ληστρικούς τραπεζίτες και ολιγάρχες, που πίνουν το αίμα του κοσμάκη. Χιλιάδες άστεγοι δεν θα κάνουν «γιορτές», ενώ οι ληστρικοί τραπεζίτες κατάσχουν «τα πάντα» με τα πρωτοφανή διεθνώς  ληστρικά  και υψηλά επιτόκια. Το υπερ-επιτόκιο είναι η νέα πυρηνική βόμβα υποταγής των λαών! Να εθνικοποιηθεί αμέσως το 1/3 της περιουσίας των 1.000 πιο πλούσιων Ελλήνων για την Σωτηρία του Ελληνικού Κράτους!
Ριζικός Ανασχηματισμός, Αλληλεγγύη, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Πατριωτισμός, Ανάπτυξη (όχι στα λόγια αλλά στην πράξη),  Εθνικά υπερήφανη εξωτερική πολιτική, και Εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Το ολέθριο λάθος του κ. Παπανδρέου είναι να ακολουθήσει την τακτική Καραμανλή στην συγκάλυψη των σκανδάλων και στον εγκλωβισμό του, σε μια «αυλή κολάκων» ή μιζαδόρων,  που θα τον οδηγήσει στην μακροχρόνια καταστροφή του ονόματος «Παπανδρέου» για πάντα!
 Όλες οι υποθέσεις σκανδάλων που μπήκαν μαζικά  στα «αρχεία» πρέπει να έρθουν αυτεπαγγέλτως «στο ακροατήριο» σε μικτά ειδικά ορκωτά δικαστήρια με τον νόμο  περί διαφθοράς εναντίον του Δημοσίου και την «εσχάτη προδοσία», αν είναι η βλάβη πάνω από 1 δις ευρώ. Να γίνει κάθαρση στο Εισαγγελικό, Δικαστικό Σώμα και στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου και πρόληψης της Διαφθοράς.
Αργά ή γρήγορα νέοι έντιμοι  πολιτικοί (που δεν θα είναι τα παιδιά οι εραστές ή οι ερωμένες των προηγουμένων)  θα ξεπηδήσουν μέσα από την «δήθεν κρίση» και θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην Νέα Εποχή και Εθνική Ανεξαρτησία. Σε αυτό θα συμβάλλουν οι νέες τεχνολογίες, το ιντερνέτ και τα μπλογκ.
«Αυτό το λόγο θα σας πω, δεν έχω άλλον κανένα`
μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του Εικοσιένα» Κ. Παλαμάς, 1 Νοεμβρίου 1940 Στη νεολαία μας.
Σε όλα τα αδιέξοδα  οι πολίτες θα δώσουν την τελική λύση! Δεν υπάρχει πραγματική οικονομική κρίση. Αντισταθείτε!
Ο νεοφιλελευθερισμός που κατέρρευσε πριν δύο χρόνια στην Αμερική βρήκε απροετοίμαστα τα «σοσιαλιστικά κόμματα» και συν τω χρόνο μετεξελίχθηκε σε «δήθεν κρίση» μόνο του «χρηματοπιστωτικού συστήματος»! Στην συνέχεια οι δεξιές Κυβερνήσεις έδωσαν τα πάντα στους νέο-φεουδάρχες και τους τραπεζίτες! Από τα 110 δις του Μνημονίου τα 78 δις πήγαν ως χάρισμα τους τραπεζίτες! Αυτή η ληστρική κοπή σε βάρος των πολιτών δεν έχει ιστορικό προηγούμενο!
Το Μνημόνιο και το ΔΝΤ, ήρθαν ως επακόλουθο της μη αντίδρασης των σοσιαλιστικών και αριστερών κομμάτων και της κλεψιάς του δημοσίου από τις δεξιές Κυβερνήσεις και την «κάλυψη» που παρείχαν οι δήθεν ελεγκτικές υπηρεσίες και μέρος επιόρκων λειτουργών της Δικαιοσύνης! Σχεδόν όλα τα σκάνδαλα μπήκαν σε κάποιο «αρχείο» καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να περάσει ο Νόμο να έρθουν όλα τα αρχειοθετημένα σκάνδαλα στο ακροατήριο με μεικτά ορκωτά δικαστήρια. Η χώρα σύρεται σε δήθεν πτώχευση, αφού σκοπίμως δεν υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης.
Ο αγώνας ενάντια στην δεξιά, στους ληστρικούς τραπεζίτες, τους ολιγάρχες  και στην κρυπτο-νέο-φασίστρια κ. Μέρκελ συνεχίζεται! Αντισταθείτε ακόμα και στην ψυχολογική καθήλωση που σας επιβάλανε με την δήθεν κρίση! Οι περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές του 2010… έδωσαν νέα ώθηση στο ΠΑΣΟΚ και  θα σηματοδοτήσουν την πορεία της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη και στη διεθνή σκηνή! Η Ελλάδα έχει μέλλον και προοπτική… αν προωθηθούν σε θέσεις – κλειδιά στα νέα έντιμα και ικανά πρόσωπα! Η περιφέρεια της Αθήνας μπορεί και πρέπει να αλλάξει πρόσωπο. Να ψηφιστεί η Νέα Σεισάχθεια, εδώ και τώρα, που θα δώσει την νίκη στο Πασοκ στις επικείμενες εκλογές! Αντισταθείτε!
Ανάλυση προοπτικές προτάσεις:
Η Ευρώπη είναι σήμερα μπροστά στην πρόκληση για «πλήρη συνένωση και οικονομική» με όλα τα κράτη – μέλη, ή στην σταδιακή αποδιοργάνωσή της. Η Αμερική είναι σήμερα μπροστά στην πρόκληση για πλήρη κάλυψη της «συμμαχίας της με την Ελλάδα», όπως σταδιακά οικοδομείται, μέσω μιας αμφίδρομης αλληλο-στήριξης, ή μπροστά την αβεβαιότητα του «προς τί η συμμαχία». Η Ρωσία εμφανίζεται «αδιάφορη» για την σχέση της με την Ελλάδα, ίσως γιατί «δεν μπορεί» έως τώρα.
Και οι άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες είναι χρεωμένες, αλλά κανείς δεν το λέει και προσπαθούν κάποιοι κρυπτο-φασίστες ευρωπαίοι να στοχοποιήσουν την Ελλάδα και να την μετατρέψουν αδίκως, σε «μαύρο πρόβατο»! Τα χρήματα δεν τα έχουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αλλά οι διεθνείς τραπεζίτες.
Το πρόβλημα το δημιούργησαν οι διεθνείς ληστρικοί τραπεζίτες, με την τεχνητή έλλειψη χρημάτων, γιατί δεν επενδύουν, ούτε διοχετεύουν τα υπερκέρδη τους στις κοινωνίες, ως όφειλαν ως σύγχρονοι «χορηγοί», αλλά τα συσσωρεύουν ως «άφρονες πλούσιοι», ενώ συνεχώς αυξάνουν τα επιτόκια, εκβιάζοντας έτσι τους πολίτες να ξαναδανείζονται με υψηλότερα συνεχώς επιτόκια, οδηγώντας τους έτσι σε ένα φαύλο κύκλο υπερδανεισμού, στο τέλος του οποίου υπάρχει η πλήρης οικονομική καταστροφή και η αυτοκτονία!
Το «χρέος» των ξένων κρατών προς την Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο και ανεκτίμητο, γιατί στην Ελληνική Δημοκρατία και στην Εθνική Αντίσταση των Ελλήνων, οφείλουν τη σημερινή τους υπόσταση!
Σημείωση: Σχεδόν όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν να κάνουν το 2009, με μια αρνητική οικονομική ανάπτυξη. Αυτό προκαλείται επειδή τα κράτη μέλη οι αυτόματοι σταθεροποιητές έχουν ενεργοποιηθεί και οι πρόσθετοι πόροι έχουν χρησιμοποιηθεί για να υποκινήσουν την οικονομία. Η μέσος όρος των χρεών έχει αυξηθεί μέχρι επάνω από τα 75 % του ΒΒΠ. Μέσα στην ευρο- ζώνη είναι κράτη μέλη εκεί μόνο δύο, Φινλανδία και Λουξεμβούργο, τα οποία το 2009, τα πρότυπα το 3% δεν υπερβαίνουν, όλα τα υπόλοιπα κράτη το υπερβαίνουν.
Είναι πολύ πιθανή μια διεθνής «οικονομική νίκη» της Ελλάδας σήμερα, γιατί η Ελλάδα έχει ιδιότυπη οικονομία, υπάρχουν παράλληλα  έσοδα αφανή, η επαρχία είναι κοντά στις πόλεις, και οι πολίτες είναι αλληλέγγυοι και πατριώτες! Η Ελληνική ομογένεια στη Γερμανία και αλλού αντιδρά υπέρ της Ελλάδας! Υπάρχει μήνυμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τον Νικολά Σαρκοζί και τον  Πρόεδρο κ. Ομπάμα, που δείχνει πιο πολύ φιλέλληνας! Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οδεύει προς δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Μηχανισμού στήριξης για την ευρωζώνη και δημιουργίας ενός μηχανισμού προστασίας του Ευρώ.. Τα δείπνα των κερδοσκόπων με «γεύμα τα Ελληνικά ομόλογα» γίνονται πιο λιτά!
Οι Ευρωπαίοι, οι Ρώσοι και οι λοιπές χώρες δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει ότι αν σήμερα είναι ελεύθερες χώρες και δημοκρατικές το οφείλουν στην σθεναρή εθνική αντίσταση των Ελλήνων ενάντια στον φασιστικό και ναζιστικό άξονα! Μόνοι τους όφειλαν να βοηθήσουν την Ελλάδα στην δύσκολα στιγμή»! Πιστὸν φίλον ἐν κινδύνοις γιγνώσκεις.
Η Ελλάδα είναι σήμερα μια δημοκρατική δύναμη και δύναμη αξιοπρέπειας! Ας δουν και οι όψιμοι διαδηλωτές λίγο πιο μακριά! Όχι άλλη αλληλοφαγωμάρα. Θα νικήσουμε! Μπορούμε! Μέτωπο ενάντια στους κερδοσκόπους!
Η Ελλάδα σκοπίμως διασύρεται διεθνώς για υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα και χρέος, όμως οι ευρωπαίοι που μας κατηγορούν, διατηρούν υψηλότερα ελλείμματα και χρέη, σε σχέση με το εθνικό εισόδημά τους!. Ποιο είναι το πραγματικό «χρέος» των ξένων προς την Ελλάδα; Ανεκτίμητο θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς! Χάρις στην εθνική Αντίσταση των ελλήνων ο Χίτλερ καθυστέρησε να επιτεθεί στην Ρωσία με αποτέλεσμα να χάσει τον πόλεμο. Οι Γερμανοί του Χίτλερ χάσανε τότε αλλά μάλλον δεν ξέχασαν από ποιους χάσανε!
Σήμερα, το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα παρουσιάζεται σήμερα υπερδιογκωμένο και απίστευτο, ώστε έτσι να αποβαίνει τελικά και δήθεν ανεπίλυτο. Η Ελλάδα σκοπίμως διασύρεται διεθνώς για υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα και χρέος, όμως οι ευρωπαίοι που μας κατηγορούν, διατηρούν υψηλότερα ελλείμματα και χρέη, σε σχέση με το εθνικό εισόδημά τους. Η ευρωζώνη κατηγορεί την Ελλάδα, επειδή χρειάζεται 53 δισ. ευρώ από τις χρηματαγορές, τη στιγμή που το σύνολο της ζώνης αντλεί 2.200 δισ. ευρώ κατά το τρέχον έτος. Μάλιστα, η Ιταλία χρειάζεται 393 δισ., η Γαλλία 454 δισ., το Βέλγιο, με μικρότερο οικονομικό μέγεθος από το ελληνικό, 89 δισ. Κι ακόμη, επισημαίνεται η απόκλιση (spread) 4 μονάδων των ελληνικών επιτοκίων από τα γερμανικά, ενώ σιωπάται ότι στο πρόσφατο παρελθόν αυτή είχε φθάσει 18 μονάδες το 1992 και 9,5 μονάδες το 1995. Περιέργως, οι ευρωπαϊκές τράπεζες, που έχουν ήδη κηρύξει την Ελλάδα σε «ουσιαστική πτώχευση», συνωστίζονται να αγοράσουν, όταν πρόκειται να εμπιστευθούν το χρήμα τους στην αγορά ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά τους υπονομεύουν οι ίδιες την αξιοπιστία των εκτιμήσεών τους και αυτο-αποκαλύπτονται ότι το μόνο που θέλουν είναι να κερδοσκοπήσουν εις βάρος μας!
Παρατηρούμε ότι σιγά σιγά δημιουργείται ένα θετικό κλίμα για την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και τώρα η Ελλάδα πρέπει να κάνει τις σωστές επιλογές και επίσης να στηριχτεί στα πόδια της! Δεν θέλουμε τίποτα αλλά και δεν παραχωρούμε τίποτα!
Όμως ας μην στηριζόμαστε στους Ευρωπαίους, ούτε σε κανέναν άλλον. Άλλο η «φιλία» και άλλο η «δουλεία»! Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να απελευθερωθεί από τους «προστάτες» της! Έλληνα, αν είσαι Έλληνας Πατριώτης, Δημοκράτης απέδειξέ το Τώρα, η Ελλάδα σε χρειάζεται… Έκκληση σε όλους τους απανταχού της γης Έλληνες πατριώτες: Έλληνες, βοηθήστε την Πατρίδα σας ηθικά, υλικά, οικονομικά, ψυχικά, τώρα που δοκιμάζεται!
Μήνυμα: Έλληνες της ομογένειας, σταθείτε αλληλέγγυοι στην Πατρίδα σας: Στείλτε εμβάσματα στους δικούς σας, αγοράστε οικόπεδα, σπίτια, ανοίξτε νέες επιχειρήσεις, ελάτε για τουρισμό όλοι το Πάσχα και το Καλοκαίρι στην Πατρίδα σας, κάντε επενδύσεις, δείξτε μια νέα εθνική αντίσταση!! Τα 78 δις να τα πάρει πίσω το κράτος από τους ληστρικούς τραπεζίτες, που κατάντησαν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση! Κανείς Ευρωπαίος δεν βοήθησε ποτέ την Ελλάδα. Μόνοι μας και τότε το 1821και τώρα το 2010 θα σωθούμε!! Μόνοι μας θα σωθούμε!! Όταν το κατανοήσουμε και το πιστέψουμε τότε πράγματι θα σωθούμε!
Επίσης:
1. Άμεσα, να εθνικοποιηθεί-κρατικοποιηθεί- παρακρατηθεί-φορολογηθεί ένα μέρος (το 30%) της αμύθητης περιουσίας των ολιγαρχικών, των φεουδαρχών, των τραπεζιτών και των μεγαλοαστών, για να σωθεί η Ελλάδα από την χρεοκοπία! Είναι εθνικός λόγος και όχι ταξικός! Να αποδοθεί η δεκάτη!
2. Επείγει εδώ και τώρα, να γίνει πράξη η Νέα σεισάχθεια! Αυτόματη ενοποίηση όλων των δανείων του πολίτη σε ένα δάνεια (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία) με χαμηλό επιτόκιο, και δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη. Άμεσα πραγματοποιήσιμο είναι η κάθε τράπεζα να μειώσει μόνη της τη δόση του κάθε πολίτη στο 1/3.Ευκολίες αποπληρωμής κάθε είδους δανείων. Δεν μπορεί να μειώνονται οι μισθοί, αλλά οι δόσεις στα δάνεια να είναι ίδιες!
3. Να εισαχθεί ο «κοινωνικός μισθός» , ως αντίβαρο της απώλειας εσόδων! Πραγματική δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Να μειωθούν στο ήμισυ τα διάφορα είδη προστίμων, να επιτρέπετε η ελεύθερη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς των εργαζομένων τις πρωινές ώρες, να υπάρξει «κάρτα Μετρό εργάτη-υπάλληλου με μειωμένο εισιτήριο κλπ… Οι περικοπές να αντικατασταθούν από κοινωνικές παροχές!
4. Να επιδείξουν οι Έλληνες πολίτες αλληλεγγύη, συντροφικότητα, πατριωτισμό, σύσφιξη οικογενειακών και φιλικών σχέσεων, προστασία των φτωχών, στήριξη ομογενών και Ελλήνων μεταναστών και των οικογενειών τους. Είναι εθνική ανάγκη. Είναι περίεργο πως πολλοί από αυτούς που αντιδρούν τώρα δεν αντιδρούσαν το ίδιο και πριν λίγους μήνες επί δεξιάς!
5. Να θεσπιστεί άμεσα ενιαίο σύστημα παροχής κοινωνικής βοήθειας μέσω ενός πανελλήνιου δικτύου ψυχολόγων – κοινωνιολόγων – παιδαγωγών για στήριξη οικογένειας, γέννησης νέων παιδιών, σωστή ανατροφή των ελληνοπαίδων και ψυχική θωράκισή τους απέναντι σε κάθε νέο γκαιμπελισμό. Μη ξεχνάτε ότι η οικονομική κρίση οδηγεί τα άτομα σε ψυχολογικά προβλήματα και αυτοκτονίες.
6. Να γίνει αμέσως, προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού σε διαχρονικό και συγχρονικό επίπεδο. Έχουμε την πιο όμορφη χώρα και πολλοί μας ζηλεύουν! Και αν δεν έχουμε τώρα ρευστό έχουμε παραλίες, θάλασσα, δάση, λίμνες, χλωρίδα, πανίδα, ορυκτό και θαλάσσιο πλούτο, ικανό να μας θρέψει!! Ας το πιστέψουμε! Μπορούμε!
7. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Να ενστερνιστούμε τις δυνατότητες του λαού μας, τις δημοκρατικές αξίες και καταβολές του και να τις αναπτύξουμε. Είμαστε η 24η πιο πλούσια χώρα στον κόσμο , αλλά είμαστε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ! Εμείς δώσαμε τα «φώτα» στην ανθρωπότητα, είναι αλήθεια! Είναι ανυπολόγιστα αυτά που μας χρωστάει όλος ο πλανήτης, για τις κατακτήσεις του Ελληνικού πνεύματος!
8. Δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου στα πρότυπα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ευρωζώνη και δημιουργίας ενός μηχανισμού προστασίας του Ευρώ… Τα δείπνα των κερδοσκόπων με «γεύμα τα Ελληνικά ομόλογα» γίνονται πιο λιτά!
9. Να απαιτήσουμε από την ΕΕ και τις ΗΠΑ εγγύηση των συνόρων μας απέναντι στην Τουρκία και βόρειους γείτονες.
10. Επαναπροσδιορισμός του κοινωνικού σκοπού ύπαρξης και λειτουργίας των τραπεζών. Οι τράπεζες λειτουργούν ως ενδιάμεσες μεταξύ των πολιτών. Σκοπός των τραπεζών σε μια ευνομούμενη κοινωνία δεν είναι ο εκβιασμός των πολιτών και η ληστεία τους μέσω των υπερβολικών – εκβιαστικών δανείων επιτοκίων. Τα χρήματα που καταθέτει ο ένας πολίτης τα δανείζεται ο άλλος μέσω της τράπεζας –ενδιαμέσου. Τα υπέρογκα υπερκέρδη των τραπεζών αποδεικνύουν τη ληστεία που γίνεται σε βάρος του απομονωμένου – ανήμπορου κοσμάκη. Δεν μπορεί να υπάρχει επιτόκιο πάνω από 5%.
11. Να ισχύσει και για τις τράπεζες η νομοθεσία περί «παράνομου» ταχύτατου ηθικά και κοινωνικά πλουτισμού μέσω των ληστρικών – εκβιαστικών επιτοκίων και κατασχέσεων. Η κατοικία εκάστου είναι «άσυλο» και δεν μπορεί να κατασχεθεί από κανέναν!! Μάλιστα υπάρχει νομοθεσία κατά του υπερβολικού, παράνου ηθικά και κοινωνικά πλουτισμού!! Τα 28 δις αντί για τις τράπεζες να τα πάρει ο λαός για την αποπληρωμή των δανείων του!
12. Η αποτυχία μιας τράπεζας επιβαρύνει τον ίδιο τον τραπεζίτη και τους μεγαλομετόχους της!!. Όταν η τράπεζα «κερδίζει» τα κέρδη τα καρπούνται ΜΟΝΟ οι ίδιοι. Όταν η τράπεζα «χάνει» τότε πρέπει – κατά κάποιους – να πληρώσει πάλι ο λαός κατά το κοινόν «στον αγώνα όλοι μαζί και στην μάσα χώρια». Να κατασχεθεί ένα μέρος από τις υπέρογκες περιουσίες των μεγαλο – τραπεζιτών για απόσβεση της αποτυχίας.
13. Στήριξη των μικρομεσαίων και χαμηλόμισθων. Η εξαφάνιση των μικρομεσαίων και των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κοινωνικές εκρήξεις, σε κοινωνικά δράματα και αυτοκτονίες, για να δικαιώσουν οι νεοφιλελεύθεροι αντι-μαρξιστές μόνοι τους τον Μαρξ ότι «οι καπιταλιστές με την απληστία τους βάζουν μόνοι τους τη θηλιά στο λαιμό τους»!!.
14. Η κοινωνική δικαιοσύνη δεν μπορεί να μειωθεί προς όφελος της τραπεζικής ολιγαρχίας. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ο νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν για τα καταλάβει τόσο απλά πως θα σωθεί και το τραπεζικό σύστημα αλλά και ο κοινωνικός ιστός!! Αν δεν λάβουμε υπόψη και τις ανωτέρω προτάσεις οποιαδήποτε άλλο μέτρο, όσο καλό και να είναι, είναι πρόσκαιρο και απλά αναβάλλει χρονικά την έκρηξη των προβλημάτων.
15. Επανεκτίμηση της Ελλάδας. Η Ελλάδα σήμερα είναι μια πλούσια αλλά παραμελημένη χώρα.. Η Ελλάδα έχει πλούτο. Ο φυσικός αμύθητος ορυκτός και θαλάσσιος πλούτος, η γη της, τα αμπέλια της, οι αγροί της, τα ποτάμια της!!
16. Πλούτος είναι οι Έλληνες πολίτες και ομογενείς που ζουν στην ξενιτιά, οι εφοπλιστές, οι διανοούμενοι, οι εργάτες και όλοι οι απανταχού της γης Έλληνες, αντί για παχιά λόγια, ας βοηθήσουν εμπράκτως την πατρίδα τους. Και αρχίζουν ήδη και βοηθάνε! Όποιος θέλει να βοηθήσει, ήδη υπάρχει λογαριασμός σωτηρίας της Ελλάδας, υπό την εποπτεία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
17. Πρέπει οπωσδήποτε να ενισχυθούν οι εναπομείναντες επιχειρήσεις και να προχωρήσουμε σε επενδύσεις ανάπτυξης. Προχωρούμε με ψηλά το κεφάλι.
18. Να ζητηθεί από την ΕΕ και τον ΟΗΕ το ποσόν των 300 δις Ευρώ για την ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέραμε σε 5 εκατομμύρια ανά έτος ξένους πολίτες των πρώην κομουνιστικών χωρών! Μόνο η Ελλάδα βοήθησε τους πρώην κομουνιστές την εποχή που άλλες χώρες βύθιζαν τα καραβάκια που ους μετέφεραν.
19. Να ζητηθεί από την ΕΕ και τον ΟΗΕ το ποσόν των 200 δις Ευρώ για την ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέραμε σε 4 εκατομμύρια ανά έτος ξένους πολίτες των μουσουλμανικών χωρών που μπαίνουν στην χώρα μας και μόνο εμείς τους τρέφουμε! Πού είναι ο δήθεν ανθρωπισμός της Δύσης;
20. Να ζητήσουμε τις πολεμικές αποζημιώσεις από Γερμανία και Ιταλία.
Βιώνουμε την Ελληνική Επανάσταση του 2010, η οποία δεν είναι εναντίον κάποιου συγκεκριμένου «εχθρού», αλλά είναι μια εσωτερική εξέγερση των Ελλήνων από την «ετερονομία και προστασία των δυτικών», προς την «εθνική ελευθερία»!
Και άλλοι λαοί της Ευρώπης αντιστέκονται. Έλληνες ψηλά το κεφάλι! Το Πασοκ ιδρύθηκε για να υπηρετεί το λαό και την Πατρίδα! «Αλλαγές, Πατριωτισμός, Αλληλεγγύη και κάθαρση», Εδώ και Τώρα! Ήδη η Ελληνική ομογένεια της Γερμανίας έστειλε ανοικτή επιστολή στην κ. Μέρκελ και την καλεί να «ηρεμήσει». Η Ελλάδα όχι μόνο δεν θα πουλήσει αρχαιότητες και νησιά, αλλά θα μεγαλουργήσει μελλοντικά αν αποφασίσει να σηκώσει «ψηλά το κεφάλι»!
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα. Αυτή τη στιγμή οι Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο εσωτερικό πρόβλημα, είναι οι τραπεζίτες. Ενώ ο κ. Ομπάμα έβαλε στη θέση τους  τραπεζίτες, στη χώρα μας οι τραπεζίτες είναι οι «αόρατοι δικτάτορες». Η νέα Σεισάχθεια …. αργεί πολύ…!! Οι πολίτες αυτοκτονούν! Το νέο νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες, που θα έσωνε το Πασοκ από την πλήρη κατάρρευση, είναι σκοπίμως στα συρτάρια των υπουργών και στα «αζήτητα»! Το πιο σημαντικό νομοσχέδιο… σκοπίμως αργεί! Το νομοσχέδιο της κ. Κατσέλη αφορά αυτούς που ήδη έχουν χρεοκοπήσει! Μόνο με αυτό το νομοσχέδιο, που αφορά δέκα εκατομμύρια πολίτες, θα μπορούσε να διασώσει το Πασοκ το δημοκρατικό προφίλ του και να σαρώσει στις επικείμενες εκλογές!  Κάποιοι μέσα και έξω από την Κυβέρνηση «ροκανίζουν» σκοπίμως, την καρέκλα του κ. Γιώργου Παπανδρέου, που αν συνεχιστεί θα έχει το «άδοξο τέλος» του προκατόχου του!
Σήμερα, η Σύγχρονη μορφή δουλείας ανθεί στην Ελλάδα, αλλά κανείς δεν τολμάει να αντισταθεί! Δέκα εκατομμύρια Έλληνες πολίτες είναι δούλοι σε δέκα μόνο τραπεζίτες! Να γίνει αυτόματη ενοποίηση όλων των δάνειων που έχει ο κάθε πολίτης σε διάφορες τράπεζες, σε ένα σε μία μόνο τράπεζα και μείωση της δόσης τουλάχιστον στο ένα τρίτο της σημερινής, που δεν ξεπερνά το ένα τρίτο του μηνιαίου μισθού του κάθε πολίτη!!. Το μέτρο αυτό θα συμβάλει τα μέγιστα στην αποσυμφόρηση των δανειοληπτών και στην παύση της συνεχούς νέας δανειοδότησης για να ξεπληρώσουν τις υπέρογκες μηνιαίες δόσεις. Επειδή ο κάθε πολίτης έχει μεγάλες μηνιαίες δόσεις αναγκάζεται να ξαναδανειστεί από άλλη τράπεζα για να καλύψει τα προηγούμενα…και πάλι ξαναγυρίζει ξαναδανείζεται και πέφτει σε ένα φαύλο κύκλο!! Στη συνέχεια εγγυάται ο συγγενής του, αρχίζουν οι υποθήκες και στο τέλος κατάσχεται το σπίτι. Στο τέλος έρχεται η υποδούλωση – σκλαβιά και τέλος η αυτοκτονία!.
    Η Σύγχρονη δουλεία στους τραπεζίτες … είναι πιο σκληρή και δυσβάχταχτη, από αυτήν της Αρχαιότητας και του Μεσαίωνα!  Η Αμερικάνικη Επανάσταση απελευθέρωσε από τη δουλεία τους Αμερικάνους πολίτες. Η Ελληνική κυβέρνηση πότε θα απελευθερώσει τους πολίτες από τη δουλεία στους τραπεζίτες; Εμπαίζονται οι δανειολήπτες; Πότε θα ψηφιστεί το νέο  νομοσχέδιο; Αρχίζουν πάλι οι απειλές, οι εκβιασμοί και οι κατασχέσεις από τους τραπεζίτες! Πολίτες, δανειολήπτες, νέο-σκλάβοι στους τραπεζίτες, αντισταθείτε, κάντε μηνύσεις στις τράπεζες και στις εταιρείες ενημέρωσης κατασχέσεων και σε όσους σας εμπαίζουν και σας εκμεταλλεύονται!!
Το σχέδιο σκλαβοποίησης του συνόλου των πολιτών στους ολιγάρχες, τραπεζίτες, φεουδάρχες, είναι σε πλήρη εξέλιξη!  Επιτέλους, σώστε τον κοσμάκη από την αυτοκτονία! Λευτεριά στους νεο-σκλάβους υπερχρεωμένους δανειολήπτες, εδώ και τώρα!! Το « μέλλον άδηλον  εστί! .
«Ο φίλος τον φίλον εν πόνοις και κινδύνοις ου λείπει». Έλληνες, πιο ψηλά το κεφάλι!
Δρ  Αναστάσιος Κουτσούκος
www.koutsoukos-anastasios.gr  `

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s