Υπουργός Παιδείας ο κ. Δ. Νανόπουλος και το σάπιο κατεστημένο της Πανεπιστημιακής κοινότητας

Πριν λίγα χρόνια το πανεπιστήμιο Αθηνών στο οποίο διδάσκουν μέχρι και παπάδες όπως ο κ. Μεταληνός, αρνήθηκε έδρα καθηγητή στον μεγαλύτερο αστροφυσικό του κόσμου, τον κ. Νανόπουλο. Είναι οι ίδιοι κύκλοι που κλείδωσαν την πόρτα  σε κορυφαίους επιστήμονες της χώρας μας που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό, όπως ο Γιάννης Ηλιόπουλος και ο Τομ Υψηλάντης.

 Πρόσφατα  σύσσωμος ο πανεπιστημιακός κόσμος  στράφηκε εναντίον του υφυπουργού Παιδείας κ. Πανάρετου για την παραίτηση του κ. Αχ. Μηστού του ανθρώπου που μαζί με την ηγεσία του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας απέπεμψε τον κ. Νανόπουλο από εκπρόσωπο της Ελλάδος στο ερευνητικό πρόγραμμα του CERN του οποίου ο κ. Νανόπουλος είναι ένας από τους εμπνευστές και πρωτεργάτες του εγχειρήματος.

 Μιλάμε για τους φωστήρες και παντογνώστες της ελληνικής πανεπιστημιακής κοινότητας που αρνούνται κάθε μορφή αξιολόγησής τους και είναι αυτοί που πρόσφατα αρνήθηκαν να παραβρεθούν στις ΗΠΑ στην πρόσκληση που τους απεύθυνε  ο Έλληνας πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης

 Λίγους μήνες μετά το ταξίδι της υπουργού Παιδείας στις ΗΠΑ και στη Silicon Valley, στο οποίο συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας μεταξύ Αμερικανικών και Ελληνικών πανεπιστήμιων, ο Έλληνας πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης, αξιοποιώντας το πρόσφορο έδαφος που είχε δημιουργηθεί, προσκάλεσε τους Έλληνες πρυτάνεις να έρθουν σε επαφή με τον ακαδημαϊκό κόσμο της Αμερικής.

Από την άλλη πλευρά την πλήρη ικανοποίηση τους εξέφρασαν τα 10 πανεπιστήμια που τελικά ταξίδεψαν μέχρι την Ουάσιγκτον, με τους πρυτάνεις να επιστρέφουν γεμάτοι εμπειρίες και νέες προτάσεις συνεργασιών.

«Αυτή η αντίληψη που αποκτάς όταν μιλάς με άλλους πανεπιστημιακούς σε ιδρύματα άλλων χωρών οπωσδήποτε σε κάνει σοφότερο…Όλοι οι Έλληνες φύγαμε σοφότεροι βλέποντας ιδιομορφίες και λύσεις που έχουν δώσει στα προβλήματά τους. Σε μας έγκειται να βρούμε λύσεις στο δικό μας το πρόβλημα στην Ελλάδα, ακούγοντας απόψεις από Ευρώπη και βλέποντας τις ιδιορρυθμίες των Ελληνικών πανεπιστημίων», τόνισε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γρηγόρης Πραστάκος.

Στη διήμερη συνάντηση μεταξύ των δυο πλευρών συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τις προοπτικές προώθησης από κοινού έρευνας, την οργάνωση των πανεπιστημίων, τη λειτουργικότητά και τη καινοτομία. Σε πρώτη μοίρα μπήκε η δυνατότητα ανταλλαγής φοιτητών, ενώ τέθηκαν και θέματα μεταδιδακτορικών υποτροφιών.

Εμείς θα προτείναμε στον πρωθυπουργό αν θέλει να δημιουργήσει μια πραγματικά υψηλού επιπέδου παιδεία για την Ελλάδα να διορίσει υπουργό Παιδείας τον κ. Νανόπουλο και να καθαρίσει την πανεπιστημιακή κοινότητα από την γνωστή συμμορία  αντιδραστικών πρυτάνεων και ακαδημαϊκών που έχουν μετατρέψει το Πανεπιστήμιο σε τσιφλίκι τους εδώ και πολλές δεκαετίες

 

Advertisements

One thought on “Υπουργός Παιδείας ο κ. Δ. Νανόπουλος και το σάπιο κατεστημένο της Πανεπιστημιακής κοινότητας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s