Ο Μίκης Θεοδωράκης και το τραγούδι της παράνοιας

Λόγω ηλικίας μπορούμε να αναγνωρίσουμε στον αγαπητό Μίκη το ακαταλόγιστο. Το δυστήχημα είναι πως αυτές τις θέσεις προσυπογράφουν από τον δικηγορικό σύλλογο μέχρι 10.οοο συμπολίτες μας. Βεβαίως είναι μια μικρή θλιβερή μειοψηφία αλλά δείχνει και το επίπεδο της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Θαυμάστε ένα απόσπασμα από την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών, η απόλυτη παράνοια. Από την μια καταδικάζει την κυβέρνηση για ξεπούλημα της χώρας και από την άλλη προτείνει την δημιουργία κοινοπραξιών με τους Κινέζους και τους Ρώσους για την εκμετάλλευση του δημόσιου πλούτου της χώρας.

ΜΙλά για παρανοϊικά σενάρια 

«‘ Πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι η Ελλάδα ευρισκόμενη σε κακή οικονομική κατάσταση και στα πρόθυρα πτωχεύσεως, δέχθηκε προ καιρού προτάσεις

1. Από την Κίνα η οποία λέγοντας ότι θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, μας προτείνει

  • Να μας ξεπληρώσει όλο το δημόσιο χρέος, χωρίς αντάλλαγμα (τι είναι το χρέος της Ελλάδας για τις οικονομικές δυνατότητες της Κίνας;)
  • Να μας δανείσει όποιο ποσό είναι αναγκαίο για την λειτουργία της χώρας, με 1% (έναντι 6,7% των Γερμανών) 
  • Να μας στείλει όσους τουρίστες θέλουμε ή έστω όσους έχουμε την υποδομή να φιλοξενήσουμε. «»

Μιλά για αποχώρηση από την ΕΕ και συμμαχία με την Κίνα και την Ρωσία και προβάλλει ως πρότυπο έναν πανέξυπνο δικτάτορα, τον Κάστρο κι έναν ημίτρελο δικτάτορα, τον Τσάβες.

Αυτό είναι το μέλλον που οραματίζεται για την χώρα ο Μίκης; γι’αυτό όχι αδίκως  έγινε στόχαστρο από τους Ελβετούς θαυμαστές του.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης και το τραγούδι της παράνοιας», είναι ο τίτλος σχολίου στην ελβετική Neue Zürcher Zeitung με θέμα το νέο κίνημα «Ανεξάρτητων Πολιτών η Σπίθα» που ως γνωστόν ίδρυσε ο Θεοδωράκης τον Δεκέμβριο: «Ο Μίκης Θεοδωράκης εκπροσωπούσε πάντα το καλό. Στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο βασανίστηκε από τους φασίστες, στη χούντα το ίδιο. Με τις αντιστασιακές του συναυλίες κίνησε τότε το ενδιαφέρον του κόσμου για την κατάσταση στην πατρίδα του. Αγωνίστηκε για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Και ασφαλώς πάνω από όλα είναι ο δημιουργός της περίφημης μουσικής του Ζορμπά. Πως κατέληξε όμως τώρα;»

 Η εφημερίδα ενημερώνει για την ίδρυση του κινήματος «των Ανεξάρτητων Πολιτών η Σπίθα» και υπογραμμίζει: «Ο Θεοδωράκης βλέπει τη χώρα του περικυκλωμένη από εχθρούς. Εάν ήταν ένας από αυτούς τους θερμοκέφαλους συνωμοσιολόγους που κατακλύζουν τα ελληνικά ιδιωτικά κανάλια και εκτονώνονται, δεν θα πείραζε. Όμως η μεταστροφή του Θεοδωράκη από αντιφασίστα-αντιστασιακό σε παρανοϊκό, εθνικιστή και φιλοπόλεμο φανφαρόνο μας αφήνει άναυδους.

Ας ελπίσουμε ότι οι περίπου 10.000 οπαδοί που έχει το κίνημά του στο Facebook έχουν πιο κριτικό πνεύμα.»

από τηνhttp://www.dw-world.de/dw/0,,625,00.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s