Ποιοι και γιατί μας στέλνουν πίσω στην δραχμή!

H Γερμανία πλέον έχει κάθε λόγο να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ. Αυτό που στην πραγματικότητα θέλει είναι φτηνά εργατικά χέρια. Με τον μηχανισμό στήριξης που προτείνει θα επιβάλει μείωση μισθών στην Ελλάδα το πολύ μέχρι 15-20% δηλαδή στην καλύτερη γι’αυτούς περίπτωση ο βασικός μισθός θα πέσει στα 600 ευρώ.

Αν όμως η Ελλάδα βγει από το ευρώ θα πρέπει να γυρίσει ο βασικός μισθός στα επίπεδα που ήταν στα μέσα της δεκαετίας του ΄90, δηλαδή περίπου 120 χιλ. δραχμές. Η νέα ισοτιμία όμως ευρώ και δραχμής αναμένεται να είναι 1 ευρώ για 800-1000 δραχμές.

Με άλλα λόγια σε ευρώ ο βασικός μισθός θα πέσει στα 120 ευρώ τον μήνα. Όπως καταλαβαίνετε οι γερμανικές επιχειρήσεις τρίβουν τα χέρια τους, θα έχουν στα πόδια τους φτηνό εργατικό δυναμικό σε μια χώρα με ικανοποιητικές υποδομές.

 Οι Γερμανοί γνωρίζουν πολύ καλά πως την Ελλάδα έχει καλλιεργηθεί ένα κλίμα κατά του ευρώ από την άκρα δεξιά και την εκκλησία μέχρι τα κόμματα της αριστερός και ποντάρουν πολύ και στην αντιμνημονιακή  και καταστροφολογική αρθογραφία σε εφημερίδες και blogs. Αυτό το κλίμα θέλουν να εκμεταλλευτούν ώστε με την πίεση και της κοινής γνώμης των Ελλήνων  να οδηγηθεί η χώρα εκτός ευρωζώνης.

 Ας αναλογισθούν τα κόμματα της αριστερός που οδηγούν την χώρα με την ανεύθυνη στάση τους!

Advertisements

2 thoughts on “Ποιοι και γιατί μας στέλνουν πίσω στην δραχμή!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s