Κυβέρνηση Ράιχενμπαχ τώρα για να σωθούμε!

Η Τρόικα εξ αρχής είχε προτείνει 65% των μέτρων να είναι μείωση του δημοσίου και μόνον το 35% φόροι. Η κυβέρνηση πήρε μέτρα 100% φόρους ενώ αντιθέτως οι δαπάνες για το δημόσιο αυξήθηκαν.

Όλοι ομιλούν για αποτυχία του μνημονίου αλλά κανείς δεν λέει πως τα μέτρα που πρότεινε η τρόικα ποτέ δεν εφαρμόστηκαν. Γιατί άραγε  το μνημόνιο δεν απέτυχε σε Πορτογαλία και Ιρλανδία, αντιθέτως όλα δείχνουν που η κατάσταση αυτών των χωρών ήδη άρχισε να βελτιώνεται, γιατί; – Διότι αμέσως και με την συναίνεση όλων των κομμάτων έκοψαν 30-40% τις δαπάνες στο δημόσιο.

Στην Ελλάδα αντιθέτως στο κυβερνών κόμμα μέχρι και αυτή την ώρα υπάρχουν βουλευτές και υπουργοί που ταυτίζονται με τους αργόσχολους της ΕΡΤ, τον Φωτόπουλο της ΔΕΗ, την μαφία των ταξί. Από κοντά και η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Φτάσαμε να θεωρήσουμε μεσσία ένα αποτυχημένο πολιτικό που έχει αποτύχει σε όλα τα υπουργεία που έχει περάσει. Μιλάμε για τον κ. Βενιζέλο που συναγωνιζόμενος σε λαϊκισμό τον Σαμαρά, θέλησε να κάνει τις κλασικές ελληνικές μαγκιές και να μιλήσει για επαναδιαπραγμάτευση. Το αποτέλεσμα, η πλήρης ταπείνωσή του. Σήμερα στο eurogroup δέχτηκε από έντονες διαμαρτυρίες μέχρι ειρωνίες και προσβολές και τις κατάπιε αμάσητα. Βεβαίως τις μαγκιές του χοντρο Μπένυ θα τις πληρώσουν οι πολίτες με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Η ειρωνία είναι πως ακόμη και η τρόικα θεωρεί το μέτρο άδικο και αναποτελεσματικό κι επιμένει σε μείωση του δημοσίου.

Από την άλλη έχουμε και τον Σαμαρά που επιμένει σε επαναδιαπραγμάτευση μη βάζοντας μυαλο μετα παθήματα του Μπένυ. Τι λέει ο Σαμαράς; άλλη συνταγή. Ποιά συνταγή; θα κόψουμε τους φόρους και θα μειώσουμε το δημόσιο. Μα Αντώνη μου αυτό λέει και η τρόικα, τι θα διαπραγματευτείς; Μα ο λαικιστής Αντώνης μιλά για αυξήσεις και καθόλου απολύσεις στο δημόσιο – και πως Αντώνιε Μαυρογιαλούρε θα γίνει μείωση κόστους στο δημόσιο χωρίς απολύσεις;

Βεβαίως αυτά βλέπουν στην ΕΕ και μας κάνουν πλάκα για την εκταμίευση της 6ης δόσης. Φανταστείτε να κόψουν την δόση για 2-3 μήνες και να σταματήσουν να πληρώνονται στο δημόσιο – ποια ακριβώς διαπραγμάτευση θα κάνεις τότε κ. Σαμαρά; Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία που επικαλείσαι ως παραδείγματα διαπραγμάτευσης πήραν ακριβώς αυτά τα μέτρα που δεν τολμά η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, εσείς τι ακριβώς θα διαπραγματευτείτε;

Όπως καταλαβαίνουμε το τσίρκο που λέγεται πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι και ανίκανο και συνεχίζει τις πρακτικές των Μαυρογιαλούρων που έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση.

Όχι αδικαιολόγητα μη βλέποντας μια σοβαρή πολιτική κίνηση στην χώρα μας απευθυνόμαστε στην ΕΕ και την παρακαλούμε να διορίσει μια κυβέρνηση τεχνοκρατών όπως ο κ. Ραιχενμπαχ, με την ελπίδα να συμαζέψει το μπουρδέλο που λέγεται ελληνικό κράτος.

Σχολιάστε