σχέδιο για άμεση μείωση του χρέους στο 90% του ΑΕΠ

Αρκεί να πάρουμε απόφαση πως το «greek dream» των τελευταίων 100 χρόνων, δηλαδή το βόλεμα στο δημόσιο, έλαβε τέλος. Οι απολύσεις και οιμειώσεις μισθών στο δημόσιο μπορεί να είναι επώδυνες αλλά είναι πολύ πιο επώδυνη η υπέρογκη φορολογία που έχει γονατίσει την αγορά.

Σε συνδυασμό με την μείωση της γραφειοκρατίας που συνεπάγεται η μείωση κράτους θα φέρει τις απαιτούμενες επενδύσεις ώστε γρήγορα να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας αυτή την φορά παραγωγικές και όχι παροχής άχρηστων υπηρεσιών για το βόλεμα ψηφοφόρων.

Αυτό που στην πραγματικότητα βιώνουμε είναι η αναδιάθρωση της ελληνικής οικονομίας και της δημιουργίας βιώσιμου και παραγωγικού μοντέλου και αυτό χρειάζεται σύναιση και υπομονή απ’όλους

Η γνωστή εταιρία συμβούλων Roland Berger επεξεργάστηκε σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας με άμεση μείωση του χρέους και ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων υπό την εποπτεία της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση WirtschaftsWoche (WiWo), το σχέδιο προβλέπει άμεση μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 90% του AΕΠ με τη δημιουργία εταιρείας καταπιστευτικής διαχείρισης ‘Treuhand’ (Τρόιχαντ), υπό τον έλεγχο της Ευρωζώνης, για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα.

Σε αυτήν θα περιέλθουν οι προς ιδιωτικοποίηση φορείς και περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου τα οποία είναι ιδιωτικοποιημένα στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, αυτοκινητόδρομοι κ.α., αλλά όχι «πολιτιστικά αγαθά».

Η εταιρία Roland Berger υπολογίζει την αξία τους στα 125 δισ. ευρώ. Προτείναι να διατεθούν τα 60 δις για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας προς τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και το υπόλοιπο να αναλάβει ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης EFSF. Με τον τρόπο αυτό το χρέος της Ελλάδας «θα μειώνονταν από το 145% στο 90% του ΑΕΠ», δήλωσε στη WiWo, ο διευθυντής της Roland Berger, Μάρτιν Βίτι.

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Wiwo ισχυρίζεται ότι το σχέδιο είναι εν γνώσει του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος είπε ότι «αυτές οι σκέψεις είναι στη γραμμή που σκεφτόμαστε κι εμείς»

πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/181205/shedio-diasosis-gia-tin-ellada-epexergastike-germaniki-etairia-/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s