To τέλος της Μεταπολίτευσης…

…και η αυγή των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης

Toυς τελευταίους μήνες συχνά πυκνά μαστιγώσαμε αλύπητα παθογένειες και νοοτροπίες της ελληνικής κοινωνίας που στην ουσία  ήταν και οι γεννησιουργές αιτίες της κρίσης που βιώνουμε.
Πλέον τα πράγματα δείχνουν να παίρνουν τον δρόμο τους και η Ελλάδα βιαίως θα προσαρμοστεί σε μια άλλη πραγματικότητα.
Από την μια θα αναγκαστούμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να αλλάξουμε συθέμελα τις δομές του ελληνικού κράτους που υφίστανται από συστάσεώς του από την άλλη όμως ήλθε η ώρα να ασχοληθούμε σοβαρά με τις δομές της ΕΕ.

Θα πρέπει να παραδεχτούμε πως ο τρόπος που είναι δομημένο το ευρώ δεν μπορεί να λειτουργήσει και είναι υπεύθυνος  για την κρίση που βιώνει η ΕΕ. Επίσης το μοντέλο Μερκοζύ είναι αναποτελεσματικό και αδιέξοδο.

H μόνη βιώσιμη λύση είναι η ίδρυση των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης εντός της οποίας θα πρέπει να δοθεί η μάχη για μια πραγματικά δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη Ευρώπη.
Αυτό όμως που χρειάζεται για να λειτουργήσει ως καταλύτης προς μια τέτοια κατεύθυνση είναι  να προκύψει ένας σοβαρός συσπείρωσης λαών και κυβερνήσεων της Ευρώπης.  Ένας μύθος που θα εμπνεύσει το συλλογικό ασυνείδητο για την δημιουργία ενός νέου έθνους – υπερέθνους – του ευρωπαϊκού.
Η ιστορία δείχνει πως για κάτι τέτοιο χρειάζεται ένας πολύ σοβαρός κίνδυνος, ένας «τρομερός» κοινός εχθρός που απειλεί την ύπαρξη των εταίρων. Στην περίπτωσή μας αυτό τον ρόλο αυτή την στιγμή μπορούν να παίξουν κάλλιστα οι λεγόμενες αγορές  αρκεί οι ευρωπαίοι να το εκμεταλλευτούν.

Σε κάθε περίπτωση στην Ευρώπη η συζήτηση έχει ανοίξει για τα καλά  – εμείς μένει να απαλλαγούμε μια και καλή από τους  μπαμπουίνους της μεταπολίτευσης και τις παθογένειες από συστάσεως ελληνικού κράτους – αδιαφάνεια, αναξιοκρατία, οικογενειοκρατία, μίζες, ρουσφέτια, αρπαχτές, λαμογιές,  την διαχρονική κουλτούρα δηλαδή των κλεφταρματωλών και
κοτζαμπάσηδων που επιβιώνουν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους μέχρι σήμερα.
Αυτό γίνεται βεβαίως με επώδυνο τρόπο και άδικο, όμως η ουσία είναι πως σε λίγο καιρό το ληστρικό και μαφιόζικο σύστημα που μας κατάστρεψε , δηλαδή πολιτικά κόμματα, ΜΜΕ, τραπεζίτες, συνδικαλιστές και συντεχνίες πλέον πνέουν τα λοίσθια. Φυσικά μέρος αυτού του συστήματος είναι και τα κόμματα της αριστεράς που πλέον παρακολουθούν αμήχανα τις εξελίξεις και ανίκανα για ακόμη μια φορά να διαδραματίσουν κάποιον ρόλο.
Σε λίγους μήνες που θα έχουμε εκλογές θα έχουμε την ευκαιρία να τους αποτελειώσουμε ψηφίζοντας νέους σχηματισμούςπου θα φέρουν μια νέα κουλτούρα – ήδη έχουμε κάποια πρώτα δείγματα με τον Κοινωνικό Σύνδεσμο ή την Δημιουργία Ξανά – και να κοιτάξουμε με θάρρος κι ελπίδα την ευρωπαϊκή μας προοπτική σε μια άλλη Ευρώπη από αυτή που γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Μετά τις χθεσινές δηλώσει Σαρκοζί για Ευρώπη δύο ταχυτήτων και την παρέμβαση Γιοσκα Φίσερ γίνεται πλέον φανερό πως ο κύβος ερίφθει.
 Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόσκα Φίσερ, που διακρίνεται για τις φιλοευρωπαϊκές και φεντεραλιστικές
του απόψεις, έκρουσε, μέσω παρέμβασης του στη γερμανική Die Zeit, τον κώδωνα του κινδύνου.

“Μία Ευρωπαϊκή Ένωση με 27 κράτη – μέλη είναι ανίκανη να συμφωνήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και έχει φτάσει η ώρα
 να σκεφτούμε τη δημιουργία ενός μικρότερου κλαμπ εθνών, ώστε να περιορίσουμε την αιτία, πριν να είναι πολύ αργά”, δήλωσε
 ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας. “Δεν μπορώ να διακρίνω πώς αυτά τα 27 μέλη θα συμφωνήσουν κάποτε σε ουσιώδεις
 μεταρρυθμίσεις”

“Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι ένα σχέδιο 10 σημείον για την Ευρώπη, για μία πολιτική ένωση”, υποστήριξε ο Γιόσκα Φίσερ.
 “Η Ευρώπη πρέπει να μετατραπεί σε μία ένωση μεταφοράς πόρων στο μέλλον, στην οποία τα πλουσιότερα κράτη θα δίνουν βοήθεια
 στα λιγότερο εύπορα, ώστε να υπάρξει πραγματική σύγκλιση”, τόνισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν 2 μήνες  στους γερμανικούς FT και δείχνει που οδηγούνται 
τα πράγματα. Ας στείλουμε στο σπίτι τους τα ανίκανα κόμματα και ας αναδείξουμε νέες δυνάμεις που θα μας οδηγήσουν ακριβώς
εκεί.

«Γερμανοί ενωθείτε! – Η έκκληση για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης δεν είναι πια φαντασία, αλλά η μοναδική διέξοδος
 από την κρίση», σημειώνει σε ανάλυσή της η γερμανική έκδοση των Financial Times (Αντρέας Τέισεν): «Οι χώρες της ΕΕ
χρειάζονται κοινή οικονομική, δημοσιονομική και φορολογική πολιτική για να μπορεί να λειτουργήσει σωστά το ευρώ.
Αυτό το δήλωσαν πρόσφατα και οι Μέρκελ και Σαρκοζί.
Αλλά μπορούν να αισθανθούν αυτές τις συζητήσεις οι Έλληνες, οι Πορτογάλοι και οι Ιρλανδοί σαν δημοκρατική διαδικασία;
 Ή μήπως πρέπει να το εκλάβουν σαν γερμανογαλλική υπαγόρευση; Να εναντιωθούν σε αυτή τη δρομολόγηση δεν είναι πια δυνατόν,
 διότι εξαρτώνται από τον ορό του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και από την καλή θέληση των ‘εγγυητριών’
 χωρών. Όμως έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να συμπαθήσουν την ΕΕ και την ευρωζώνη οι Έλληνες ή οι Πορτογάλοι. Γι’ αυτό
είναι πια καιρός το ευρώ να χάσει τον ειδικό καθεστώς που έχει και να γίνει αυτό που είναι όλα τα νομίσματα στο κόσμο:
 η νομισματική μονάδα ενός κράτους.»
 
«Η ΕΕ πρέπει να εξελιχθεί σε ενιαίο κράτος, σε ένα κράτος που θα λειτουργεί σαν ομοσπονδία, όπου η Γερμανία ή το Βέλγιο
 θα είναι απλά ομόσπονδα κρατίδια με τη βουλή τους, την κυβέρνησή τους, τις φορολογίες τους, τους νόμους τους.
Θα υπάρχει κεντρική κυβέρνηση που θα ελέγχεται από το ευρωκοινοβούλιο, το οποίο θα έχει τουλάχιστον τα ίδια δικαιώματα,
 εξουσίες και δυνατότητες που έχει σήμερα η γερμανική βουλή».
Ο αναλυτής καταλήγει ότι η σύσταση ενός ευρωπαϊκού ομοσπονδιακού κράτους είναι ρεαλιστική, αρκεί να τολμήσουν οι Γερμανοί:
 «Η ιδέα των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης δεν είναι καινούργια, αλλά δεν είναι πια ουτοπία. Τώρα συνιστά αναγκαιότητα.
Ήδη μια σειρά Γερμανών πολιτικών αρχίζουν να το συζητούν. Η κ. Μέρκελ οφείλει να τολμήσει την υλοποίηση αυτής
 της ιδέας…Η ευρωκρίση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μακροπρόθεσμα χωρίς τις ΗΠ της Ευρώπης. Κυρία Μέρκελ ταχθείτε
 επικεφαλής του κινήματος της σύστασης των ευρωπαϊκών ΗΠ. Τολμείστε και εσείς και οι Γερμανοί.» 29 – 8 – 2011
 

Advertisements

2 thoughts on “To τέλος της Μεταπολίτευσης…

 1. Einai euxi …monodromos !
  I enwsi auti prepei na einai synenwsi politismwn kai oxi antiparathesi se kathe dyskolia !
  Thelei ousiastika na ginei erwtas .. na erwteuthoume tin eurwpi , den ginete alloiws gia na mporesoume na moirastoume diafores !
  Mono o erwtas ta xepernaei auta kai ta isopedwnei tous dinei noïma issoropia kai isotita , kai enausma dimiourgias .. neou politismou .. nees idees , nees arxes nea oramata !
  As min xexname pws den eimaste ameriki .. to kathe kratos tis eurwpis exei apo pisw tou aiwnes me agwnes tis anexartisias tou , makroxroni istoria , exoun cultura kai agatha pou xythike aima gia na kataktithoun i na yperaspisthoun .. ! Den ta afinoun eukola ..
  Kammia sxesi me tin ameriki pou oi politeies tis exoun tin idia glwsa , nea patrida , kammia istoria san themelio .. pou ola apaitousan enwsi gia na dimiourgithoun themelia mesa apo tin dynami tis enwsis .. Opws kai egine sxedon san autonoïto !
  I Eurwpi prepei na vrei kinitro neo .. na xeperasei oles tis koultoures tis, na einai san idea poio psila .. kala demeni gia na tin aspasthoune oloi oi laoi .. Ta kinitra den ftanei na einai mono oikonomika , den ftanoun ta lefta gia na petyxei o gamos .. !

  Prepei na einai orama anypswsis tou eurwpaikou politismou .. paradeigma gia ton planiti olo !
  Na dwsei lysi ideologiki .. keno pou einai afantasta megalo twra .. mondelo
  gia paradeigmatismo … mia nea anagenisi … i enwsi auti .. einai diagwnismos tou eurwpaikou politismou .. Moiazei me doctorat .. pou etoimazoume …. Na doume an tha ftasoume sto telos .. gia na to «paroume» !

 2. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΕΔΩ http://europeansuperpower.wordpress.com/ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ(ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ).ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ.ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s