Ήλθε η ώρα να μιλήσουμε για ανάπτυξη

Μέσα στον γενικό χαμό και την αντιμνημονιακή υστερία των όψιμων επαναστατών και πατριωτών που παντού βλέπουν προδότες, προσκυνημένους, συνομωσίες και ξεπούλημα της χώρας γίνονται παράλληλα κάποιες κινήσεις που είτε εσκεμμένα είτε από άγνοια περνούν απαρατήρητες.

Κατ’αρχήν κανείς δεν δίνει προσοχή στα μέτρα του μνημονίου που αφορούν τις δομές και την αναδιοργάνωση του κράτους που τόσο πολύ χρειάζεται. Δείτε εδώ

Αυτό όμως που θέλουμε να επισημάνουμε είναι πως πλέον έχει ανοίξει για τα καλά η συζήτηση για ένα σχέδιο τύπου «Μάρσαλ» για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Χτες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόιερ, στην εφημερίδα Handelsblatt, τόνισε ότι ένα σχέδιο Marshall είναι ένα απαραίτητο συστατικό δίπλα στα μέτρα λιτότητας που παίρνει η Ελλάδα. Το απόγευμα συναντήθηκε με την ελληνική κυβέρνηση, που δείχνει ότι η προσπάθεια χρηματοδότησης της Ελλάδος από πολλαπλές μεριές έχει ήδη ξεκινήσει.»

Πηγή:www.capital.gr

Από την άλλη  το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμα που εξέδωσε την Τετάρτη (15.02.12) στο Στρασβούργο είπε

ΝΑΙ στην έκδοση ευρωομολόγων κάτι που πέρασε χωρίς κανένα σχολιασμό.

Ανεξάρτητα από το σχέδιο Marshall  επίσης πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν τα 15 δις ευρώ που είναι έτοιμα να δοθούν από την ΕΕ μέσω του ΕΣΠΑ για την τόνωση της ανάπτυξης και της ρευστότητας στην αγορά.

Όλα αυτά δείχνουν πως η Ελλάδα θα ενισχυθεί περισσότερο από την ΕΕ που στο τέλος του δρόμου έχει σαν στόχο την αφομοίωση του χρέους από την ΕΕ, αρκεί βεβαίως και η Ελλάδα να κάνει ότι χρειάζεται για να συμμαζέψει τα του οίκου της.

Πέραν όλων των άλλων θα θέλαμε να εστιάσουμε σε 3 κινήσεις που μπορούν να γίνουν από την δική μας πλευρά και να αντιστρέψουν το κλίμα γρήγορα.

  1. Μείωση ως 50% των αγαθών πρώτης ανάγκης
  2. Μείωση δαπανών στο δημόσιο για να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις
  3. Καταμέτρηση και φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και ανάληψη της μσιθοδοσίας των κληρικών από την εκκλησία.
  4. Να γίνουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες κινήσεις για τον επαναπατρισμό των εφοπλιστών από το Σίτυ κάτι που θα έχει τεράστιο αντίκτυπο αφού πλέον η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο θα έχει έδρα την Ελλάδα
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s