ζώντας στην χώρα της παράνοιας

Ελλάδα, η χώρα της παράνοιας,  του παράδοξου, του παράλογου, της παραοικονομίας, της παραπολιτικής!

Η νέα παράνοια που κυριαρχεί στην χώρα είναι ο απίστευτος και ανύπαρκτος διαχωρισμός σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς. Ποιο είναι το παρανοϊκό, το παράδοξο;

Ότι στην πραγματικότητα πάντα βρισκόντουσαν στο ίδιο στρατόπεδο, αυτό της συντήρησης του πελατειακού κράτους και της άρνησης κάθε μεταρρύθμισης. Πως εξηγείται αυτό;

Ας δούμε πρώτα ποια είναι αυτά τα στρατόπεδα.

Οι υποτιθέμενοι μνημονιακοί είναι όσοι στηρίζουν την κυβέρνηση δηλαδή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αυτοί δηλαδή που πρωτίστως ευθύνονται για το πελατειακό κράτος τέρας που ουσιαστικά μας οδήγησε στην χρεοκοπία. Είναι αυτοί που με πείσμα αρνήθηκαν κάθε μεταρρύθμιση όλα τα προηγούμενα χρόνια που κυβέρνησαν φοβούμενοι το πολιτικό κόστος. Είναι τέλος οι ίδιοι που και σήμερα ενώ ψήφισαν τα μνημόνια ποτέ δεν τα εφάρμοσαν γιατί έτσι θα έπρεπε να έλθουν σε σύγκρουση με το πελατειακό κράτος δηλαδή τον ίδιο τους τον εαυτό.

Στην πραγματικότητα σύρονται δια της βίας να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα που δεν πιστεύουν και στην ουσία τους φέρνει αντιμέτωπους με την ίδια την ύπαρξή τους.

Από την άλλη έχουμε τους αντιμνημονιακούς που κινούνται στους χώρους της άκρας χουντοδεξιάς, της λαϊκής δεξιάς, του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, της αριστεράς.

Όλοι οι παραπάνω με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ανέχθηκαν, στήριξαν και συνέβαλλαν στην διόγκωση του πελατειακού κράτους. Ήταν μονίμως απέναντι σε κάθε υποψία μεταρρύθμισης κι εκσυγχρονισμού των δομών του κράτους και ήταν αυτοί που πάντα στήριζαν τις συντεχνίες για να διεκδικούν περισσότερα προνόμια εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας και ζητούσαν μονίμως περισσότερο δημόσιο, περισσότερες προσλήψεις, περισσότερες αυξήσεις.

Λοιπόν αυτά τα δύο στρατόπεδα ήταν στην ουσία πάντα στην ίδια όχθη του ποταμού. Ήταν αυτοί που με κάθε τρόπο αρνήθηκαν τον εκσυγχρονισμό και την μεταρρύθμιση της κοινωνίας μας, οι δυνάμεις της συντήρησης από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά.

Εκεί όμως που περιπλέκεται ακόμη περισσότερο το πράμα είναι όταν προσφάτως άρχισαν να ακούγονται όλο και πιο δυνατά, όλο και περισσότερες φωνές ενός ρεύματος που μέχρι χθες ήταν σιωπηλό και υπόγειο. Το ρεύμα των μεταρρυθμιστών που βρίσκεται σε κάποιες μικρές νησίδες λογικής στα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, του ΣΥΝ και των Οικολόγων Πράσινων αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι αυτού του ρεύματος είναι πολιτικά άστεγο και δεν εκφράζεται από κανέναν από τους υπάρχοντες πολιτικούς φορείς.

 

Εμείς λοιπόν που δηλώνουμε μεταρρυθμιστές στηρίζουμε το μνημόνιο γιατί για πρώτη φορά παρουσιάζεται ένα σοβαρό σχέδιο εκσυγχρονισμού του κράτους από συστάσεως του. Φυσικά δεν στηρίζουμε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γιατί τους θεωρούμε τους κύριους υπεύθυνους της καταστροφής και καθόλου δεν τους εμπιστευόμαστε γιατί είναι αυτοί που υποσκάπτουν κάθε ουσιαστική προσπάθεια μεταρρύθμισης.

Κάποιο θα σπεύσουν με ευκολία να πουν «μα είστε υπέρ των σκληρών μέτρων σε μικροσυνταξιούχους και μη έχοντες» –  φυσικά και όχι – όμως γι αυτό δεν ευθύνεται κανένα μνημόνιο αλλά ακριβώς η πολιτική των αντιμεταρρυθμιστών (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Αριστερά) που δεν θέλουν ακόμη και τώρα να ακουμπήσουν το πελατειακό κράτος  και να κόψουν δαπάνες από το τέρας δημόσιο που δημιούργησαν, δεν θέλουν να τα βάλουν με τι ς συντεχνίες που τους στηρίζουν.

Εξαιτίας αυτών των πολτικών υποφέρει ένα ολόκληρος λαός που φυσικά δεν είναι άμοιρος ευθυνών αφού προτιμά να χαϊδεύεται από τους λαϊκιστές και τους δημαγωγούς που τον οδήγησαν στην καταστροφή και τώρα φοράει την προβιά του πατριώτη και του επαναστάτη.

Η πραγματική σύγκρουση λοιπόν δεν είναι μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών αλλά μεταξύ των συντηρητικών αντιμεταρρυθμιστικών δυνάμεων που μας οδήγησαν στην καταστροφή και στους μεταρρυθμιστές.

Μήπως ήλθε η ώρα να εκφραστεί πολιτικά αυτό το ρεύμα-κομμάτι της κοινωνίας που πάντα ήταν έξω από τα πράγματα και πάντα υπέφερε εξαιτίας των λαϊκιστών που αφού κατέστρεψαν την χώρα τολμούν τώρα να μας κουνούν το δάχτυλο και να μας αποκαλούν προδότες και δοσίλογους και να σέρνουν με τους τραμπουκισμούς τους την χώρα σε μια κατάσταση τρομοκρατίας και χάους.

Είναι η ώρα να αντιδράσουμε τώρα στους ταλιμπάν  του Φαήλου του Σαμαρά, της Τόνιας Αντωνίου του Βενιζέλου, του Καμένου, του Καρατζαφέρη, του Ιερώνυμου,  του Καζάκη, του ΠΑΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΣΠΙΘΑ και λοιπών …προοδευτικών δυνάμεων.

Θέλουμε μια Ελλάδα της Ευρώπης ή μια Ελλάδα της Βαλκανικής ψωροκώσταινας;

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s